Bestellingen worden pas verstuurd vanaf 11 juli 2024. We zijn in het buitenland op zoek naar nieuwe wijntjes.

 
 

2016 Musso Valter Barbaresco Docg PORA • 0,75 Ltr. • Rosso

00003
€36,99
Op voorraad
1
Productgegevens
Merk: AWARDS: 97 pts @ Decanter; 97 pts @ Wine Enthusiast; 27ste in de Top 100 Beste Italiaanse wijnen volgens Vinitaly.

Intense granaatrode kleur met donkerdere, robijnrode schakeringen. Expressieve aroma’s van kersen, aardbei en framboos met noties van gedroogde bloemen en fijne kruiden als kaneel en vanille. In de mond wordt de opmerkelijk evenwichtige maar intense smaak begeleid door zalig verfijnde tannine en ontwikkeld hij zich tot een opwindende ontdekkingstocht van de zintuigen en smaakpapillen. De afdronk lijkt eindeloos en laat je met enige verstomming achter! AWARDS: 97 pts @ Decanter; 97 pts @ Wine Enthusiast; 27ste in de Top 100 Beste Italiaanse wijnen volgens Vinitaly.

klimaat

Het klimaat van Barbaresco is geclassificeerd als warm en gematigd met regelmatig en soms veel neerslag. Zelfs in de droogste maanden valt er geregeld regen. Zowel de bergen als de Middellandse zee drukken hun stempel op de streek.

ondergrond

West tot Zuid-West georiënteerde wijngaard op 240-280m hoogte. Dominante aanwezigheid van kalksteen met een belangrijk aandeel klei. Net als Rio Sordo één van de wijngaarden die Barbaresco zijn verheven status schenken.

vinificatie

De druiven worden met de grootste zorg met de hand geplukt en gesorteerd. Lange maceratie gedurende 18-20 dagen in roestvrij stalen tanks. Fermentatie met regelmatig overpompen van het sap onder een temperatuur van 28-30°. Rijping gebeurt eerst gedurende 12 maand in Slavisch eiken vaten van 50 hectoliter. Daarna volgt nog een afwerking op kleinere barriques van 20 hectoliter. 2 jaar na de oogst wordt de wijn gebotteld en nog 7-8 maand in de kelders bewaard alvorens hij op de markt verschijnt.

Bewaar dit product voor later

18+?

Mundi Vinum

U moet 18+ zijn om deze website te bezoeken. Gelieve uw leeftijd te verifiëren

Ben je ouder dan 18 jaar?